apelsin.in.ua
русукр
Інтернет-магазин картонних виробів
Про насКонтактиПитанняСловникДоставкаБлог
Кошик порожній
Увійти / Реєстрація
Пишіть нам:
apls@eugenecarton.com
Олена Суржикова
Заступник директора компанії "Апельсин"

Fespa 2014 - розглядаємо контури майбутнього


Репост
Fespa 2014 в Мюнхені (20-23 травня 2014) фактично включала в себе три виставки. Fespa Digital 2014, Fespa Fabric 2014 і Fespa Sign Show.

Fespa Digital 2014 найбільша виставка обладнання для цифрового широкоформатного друку;
Fespa Fabric 2014 обладнання та витратні матеріали для друку на тканині;
Fespa Sign Show, на якій демонстрували свої роботи виробники вивісок, об'ємних літер, мобільних стендів. Їх у Європі називають коротким словом SignMaker.

Вийшло дуже логічно. У сусідніх павільйонах можна побачити обладнання та продукцію, яку з його допомогою можна виготовити. Площа виставки 37000 квадратних метрів. Всі світові гранди, такі як AGFA, Canon, Durst, Epson, Fujifilm, HP, InkTec, Kornit Digital, Mimaki, Mutoh, POD Iberia, Roland DG, RTI, Screen, Xerox, Zund, Esco і багато інших вважають своїм обов'язком приготувати новинку для демонстрації на Fespa.

Технічні деталі докладно з фотографіями описав у PrintDaily Максим Мережко, з яким ми зустрілися в перший же день виставки

Я хочу поговорити про інше. Хороша виставка не тільки демонструє новинки, дає можливість особистого спілкування, показує, які компанії, як себе почувають і що пропонують клієнту. Це місце, де можна зазирнути в майбутнє. Виставка - це гарно. Хоровод барвисто оформлених стендів; чудова техніка, працьовито рокочуча і випльовуюча привабливу продукцію; діловито снують відвідувачі з різних куточків світу - все це створює неповторну чарівність великої міжнародної виставки. А за цією барвистою мозаїкою промальовувалися тенденції та тренди - контури майбутнього. Що впало в очі?

1.Тканина. Друк на тканині проникає в раніше недоступні їй ніші. На тканині друкують не тільки традиційні футболки, бейсболки, прапори, але й лайтбокси, шпалери, килими, мобільні стенди. Цифровий друк на тканинах потужно вривається в світлові конструкції і інтер'єри. 2.Картон. Велика кількість картонних виробів як у вигляді продукції, так і при оформленні стендів. На виставці IPEX-2006 тільки на одному стенді були картонні меблі. І це був стенд виробника стільникового картонного матеріалу Реборду. Зараз близько 40% стендів обставлені табуретками, стійками, підставками та іншими картонними виробами. POS-матеріали, інформаційні стійки, промостойки все частіше картонні. Це відверто порадувало. Виробництвом рекламних картонних стійок, постерів і навіть дитячих меблів Апельсин захопився вже давно. 3.Процесси. Все більше виробників обладнання розуміють, що замовника цікавить не швидкість устаткування, а швидкість отримання готового виробу з його допомогою. Звідси увага до деталей: автоматична подача матеріалу, автомати післядрукарської обробки (наприклад, розстановка люверсів).

Чарівну по своїй простоті і доброзичливому відношенню до користувача програму підготовки файлів для виготовлення упаковки на ріжучому плоттері PIRINA продемонструвала болгарська компанія EngView Systems. Підготовка файлів для ріжучих плотерів часто забирає більше часу, ніж сама порізка. Щасливим володарям складних планшетних плоттерів це добре відомо.

Стенди виглядають якось легше, раціональніше. Мало великих металевих форм, що символізують міць компаній. Багато картону і тканини. І картон, і тканина легко транспортуються і легко утилізуються. Європа продовжує курс на збереження ресурсів, на екологічність. Це відмінно. Залишимо нащадкам красиву планету! Якщо згадати Гегелівський закон переходу кількісних змін у якісні, то помітно, що накопичуються кількісні зміни: принтери друкують ще швидше, сканери сканують ще точніше, Формати ріжучих плотерів ще більше, і працюють вони швидше. Революційних стрибків поки не помітила, але в повітрі вже відчувається очікування якісних змін. Цікаво, які сюрпризи піднесе нам прогрес в недалекому майбутньому? Що ви думаєте про це?

Подобається стаття? Підпишіться на оновлення.

comments powered by Disqus